ЗСУ наносять удари по військовим об'єктам в Криму / фото Радіо Свобода

Керівник Українського центру безпеки та співпраці Сергій Кузан розповів, що удари української сторони по системі ППО ворога в Криму є свідченням конкретних намірів України з деокупації півострова.

"Ведеться системна робота по Криму. Нашим завданням є "осліпити" противника, тобто їхню систему оборони. І комплекси С-300 складають систему ППО РФ в Криму, якої насправді багато. Тобто зайти й атакувати чи то з повітря, чи то ракетами Крим без того, щоб "осліпити" і "позбавити її очей", звичайно, не можна. І приємно те, що ця робота починається вже. Тобто перші ці удари, ліквідація таких систем – це свідчення того, що ми маємо дуже конкретні плани на деокупацію Криму", – зазначив експерт в ефірі телемарафону.

Кузан підкреслив, що оборона противника була прорвана в районі Феодосії, де знаходиться їхня потужна військова база і інші комплекси ППО.

Відео дня

Звільнення окупованого Криму - деталі

Президент України Володимир Зеленський під час виступу 7 квітня в кримськотатарському культурному центрі "Бірлік" з нагоди започаткування на офіційному рівні традиційної вечері Іфтар наголосив, що деокупація Криму є безальтернативною метою України.

За даними Головного управління розвідки Міноборони, Росія готується до оборони в окупованому Криму, там вже розміщено близько 90 бойових літаків та 60 бойових вертольотів. На півострові створено оборонне угруповання, що здійснює заходи із облаштування фортифікаційних споруд, лінії оборони.

Вас також можуть зацікавити новини: