Окупанти знову вдарили по Запоріжжю \ фото ДСНС України

Оновлено: Внаслідок нічного ракетного удару окупантів по Запоріжжю зруйновані та пошкоджені багатоквартирні будинки та вулиці приватного сектора міста. Як уточнив голова ОВА, унаслідок атаки РФ по Запоріжжю загинули 12 людей, 49 госпіталізовано.

Про це повідомив секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв.

"За попередніми даними, 5 приватних будинків зруйновано та близько 40 – постраждало. На цей час відомо про 17 загиблих", - повідомив він.

фото ДСНС України

Також відомо, що рятувальники вже надали дозвіл комунальним службам на ліквідацію наслідків прильотів.

"Комунальники починають працювати, але людей не вистачає. Тому всі небайдужі запоріжці можуть долучитись до розбирання завалів", - закликав Куртєв.

За оновленими даними ДСНС, у результаті атаки зруйновано під'їзд багатоповерхового житлового будинку з 1 по 8 поверх і приватні домоволодіння в обласному центрі. 

На місці працюють усі екстрені і профільні служби міста.

Від ГУ ДСНС Запоріжжя для проведення аварійно-рятувальних робіт, гасіння пожеж і порятунку людей працює 20 одиниць спеціальної техніки і 85 чоловік особового складу.

"У зв'язку із загрозою повторних обстрілів закликаємо людей утриматися від відвідування місць, де наразі спеціалізовані служби проводять аварійно-рятувальні роботи", - закликали в ДСНС.

Нагадаємо, вночі голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух повідомив про десяток нових прильотів ракет по місту Тоді він зазначив, що наслідки обстрілу встановлюються. 

фото ДСНС України

Обстріли Запоріжжя

З початку повномасштабного вторгнення Росії до України в лютому росіяни захопили значну частину Запорізької області. Найбільші міста області – Бердянськ, Мелітополь, Токмак, Енергодар (де розташована найбільша в Європі АЕС – Запорізька) потрапили під окупацію. Обласний центр знаходиться під контролем України. 

23-27 вересня окупанти провели так званий референдум на Запоріжжі та Херсонщині про від’єднання від України.

Разом із тим обласний центр, Запоріжжя, який ворог обстрілював впродовж всієї повномасштабної війни з різною регулярністю, під час проведення "референдуму" та після нього почав все частіше зазнавати обстрілів. 

Один з наймасштабніших ударів окупанти здійснили 6 жовтня. Тоді росіяни  двічі завдали ракетних ударів по обласному центру. Зокрема, зранку було завдано 7 ударів по багатоповерхівках. Після ранкової атаки по центру Запоріжжя, російські окупанти після обіду знову обстріляли місто, зафіксовано було три "прильоти". 

За даними на 8 жовтня внаслідок цього удару загинули 17 осіб (з них одна дитина та одна особа померла в лікарні), врятовано 21 особу, з яких 12 госпіталізовано".

Вас також можуть зацікавити новини: