Українські пілоти щодня нищать росіян / фото УНІАН

Авіація сил оборони України за 8 червня завдала 18 ударів по районах зосередження особового складу російських військ та два - по зенітно-ракетних комплексах противника, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Також зазначається, що підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили п’ять пунктів управління, шість районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, два зенітно-ракетних комплекси, вісім артилерійських підрозділів на вогневих позиціях та ще два важливих об’єкти армії РФ.

Водночас росіяни 8 червня лупили не тільки по позиціях українських військ, а й по населених пунктах.

Відео дня

Зазначається, що протягом доби противник завдав одного ракетного та 27 авіаційних ударів, здійснив близько 30 обстрілів з реактивних систем залпового вогню (РСЗО).

Втрати Росії в Україні на 8 червня - дані Генштабу

Як повідомляв УНІАН, за даними Генштабу, за минулу добу Збройні сили України ліквідували ще 730 російських окупантів і знищили майже 30 їхніх артилерійських систем.

Загальні втрати Росії в Україні з 24 лютого 2022 року серед особового складу орієнтовно складають близько 212760 осіб.

Ворожих танків було знищено 3 тис. 891 одиницю, бойових броньованих машин - 7 тис. 576 (+16), артилерійських систем - 3 тис. 668,  реактивних систем залпового вогню - 595.