Росія у війні проти України розгубила свій наступальний потенціал, вважає експерт / фото 120 бригада територіальної оборони ЗСУ

Опубліковані негативні сценарії того, що може статися, якщо Україна залишиться без допомоги Заходу, і зовсім відірвані від реальності ще більше, ніж позитивні, вважає військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"У них йдеться про дуже швидке падіння оборони України і захоплення територій в гранично стислі терміни", - зазначив він.

На думку експерта, дилема полягає в тому, що в більшості випадків ці сценарії проектуються на наступальні можливості російських окупаційних військ станом на лютий-березень 2022 року, без урахування значного погіршення цих показників станом на сьогодні.

Відео дня

"Росія у війні проти України розгубила свій наступальний потенціал. Якщо у 2022 році російські війська наступали на Київ угрупуванням в 40 тисяч з території Білорусі, через Чернігівську, Сумську та Київську області, і змогли дійти до столиці України, то зараз угруповання у більш ніж в 40 тисяч другий місяць намагається оточити маленьке містечко Авдіївка", - акцентував Коваленко.

Він додав, що навіть з урахуванням зменшення боєздатності ЗСУ у російських військ якісно ці показники вже не зміняться, і вони аж ніяк не дозволять їм просуватися вглиб території України так само швидко, як два роки тому.

ЄС переніс саміт для затвердження допомоги Україні

Як писав УНІАН, Європейський союз переніс екстрений саміт для узгодження бюджету блоку та виділення Україні 50 млрд допомоги. Стало відомо, що він відбудеться не в січні, як очікувалося, а 1 лютого 2024 року.

Вас також можуть зацікавити новини: