Планується проведення перевірки, ремонту або повної заміни всіх вузлів і механізмів / УНІАН

Державне підприємство «Миколаївський суднобудівний завод», який входить у склад державного концерну «Укроборонпром», починає плановий ремонт десантного корабля «Юрій Олефіренко», який 7 серпня прибув до Миколаєва, повідомляє прес-служба концерну.

«Під час ремонтних робіт буде проведено перевірку, ремонт або повну заміну всіх вузлів і механізмів, оглянуту і, в разі необхідності, виправлено трубопроводи та електромережі корабля, його корпус і відсіки. Це завдання дасть змогу завантажити роботою колектив, налагодить роботу підприємства, забезпечить стабільну виплату зарплат, податків і зборів», - йдеться в повідомленні.

Читайте такожУкраїнський десантний корабель назвали ім'ям загиблого героя АТО Олефіренко (фото)

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, під час робочої поїздки до Миколаївської області 17 липня президент України Володимир Зеленський пообіцяв працівникам Миколаївського суднобудівного заводу посприяти у якнайшвидшій ліквідації заборгованості із зарплати на підприємстві.

Уже 23 липня «Укроборонпром» відзвітував про виконання в повному обсягу доручення Зеленського щодо погашення заборгованості із заробітної плати перед працівниками держпідприємства «Миколаївський суднобудівний завод» у розмірі 54,8 млн грн. Крім того, було перераховано 31,7 млн грн для виплат компенсації за несвоєчасно виплачену заробітну плату, а також податків і зборів, пов'язаних з розрахунком на оплату праці.

Довідка УНІАН. Миколаївський суднобудівний завод (Суднобудівний завод імені 61 комунара) - суднобудівне підприємство, розташоване в Миколаєві. Веде свою історію з 1787 року. З 2011 року входить до складу держконцерну «Укроборонпром». Підприємство спеціалізувалося на виробництві суден різного типу, а також військових кораблів. Зараз завод здебільшого виконує контракти з ремонту суден і десантних катерів для ВМФ України.

«Юрій Олефіренко» є найбільшим кораблем у своєму класі в складі ВМС України, здатний проводити десантування більш як 150 бійців, або до 10 одиниць бронетехніки, або перевезення до 250 тонн вантажів. Для вогневої підтримки морської піхоти він озброєний реактивними системами залпового вогню і 30-мм автоматичними гарматами зі скорострільністю тисяча пострілів на хвилину.

«Юрій Олефіренко» активно використовується Морською піхотою України і на постійній основі бере участь у навчаннях. Зокрема, саме цей корабель традиційно взяв участь в українсько-американських навчаннях «Сі Бриз-2019», під час яких висадив на берег морських піхотинців, які за підтримки бойових машин піхоти і бронетранспортерів зайняли плацдарм, організували оборону і утримували його до підходу основних сил.

Як повідомляв УНІАН, міністр оборони України Степан Полторак заявив про необхідність демілітаризувати недобудований ракетний крейсер проекту 1164 (колишній крейсер «Україна» – УНІАН), щоб надалі використовувати його обладнання для модернізації інших кораблів Військово-морських сил України.