На даний момент субмарину К-329 «Білгород» все ще добудовують / фото: hisutton

Експерт знайшов на фотографії нову таємну російську атомну субмарину К-329 «Бєлгород».

Увагу на фото звернув портал Covert Shores.

Читайте такожФранція спустила на воду атомний підводний човен нового покоління (фото)

Відео дня

Відзначається, що на передньому плані на фотографії зображений важкий ракетний підводний крейсер стратегічного призначення ТК-208 «Дмитро Донський». Термін його експлуатації наближається до завершення, тому 16 серпня інформагентство ТАСС опублікувало кілька фото ТК-208 високої якості.

Але найбільший інтерес викликає субмарина на задньому плані. Мова йде про човен К-329 «Бєлгород», який раніше можна було бачити лише частково, або на супутникових знімках, дають тільки загальне уявлення про розміри човна. До речі, це найдовший підводний човен в історії людства.

Як пише Covert Shores, на новому фото можна вперше побачити повний профіль субмарини вище ватерлінії.

Фото: hisutton

Нагадаємо, К-329 «Бєлгород» є єдиним представником проекту 09852. Човен виступає як носій підводних апаратів типу «Посейдон» - безпілотного підводного апарату, оснащеного ядерною енергоустановкою і здатного доставляти до берегів ймовірного противника ядерний заряд надвеликої потужності. На думку експертів, його підрив може призвести до появи великих зон радіоактивного забруднення, цунамі та інших руйнівних наслідків.

На даний момент субмарину К-329 «Бєлгород» все ще добудовують. У липні поточного року стало відомо, що вже у 2019-му році планують спустити на воду субмарину проекту 09851 «Хабаровськ», яка повинна стати другим (штатним) носієм безпілотних апаратів «Посейдон». За словами джерела з оборонно-промислового комплексу, «Бєлгород» є випробувальним носієм.

Як повідомляв УНІАН, Росія спустила на воду атомний підводний човен спеціального призначення, який, як вважають, здатен нести підводні безпілотні апарати, оснащені ядерними зарядами.