Олександр Коваленко розповів цікаві факти щодо ворожих ракет П-35 / колаж УНІАН з фото Міноборони та скріншоту

Рідкісна 4-тонна протикорабельна ракета П-35 була застосована росіянами проти українців, оскільки вороги не можуть без сторонньої допомоги задовольнити свої потреби у ракетах.

Російські загарбники після застосування цієї ракети намагалися показати це як успіх, хоча очевидно, що засіб ураження перехопили, йдеться у статті військово-політичного оглядача Олександра Коваленка на obozrevatel.com. "Доказом того, що РФ нездатна задовольнити потреби в ракетному озброєнні без сторонньої допомоги, є і застосування П-35... раніше російські окупанти регулярно застосовували по території України, особливо по Одесі та Одеській області, протикорабельні ракети П-800 "Онікс"... Але, так само як і з іншими ракетами, з П-800 у них дуже швидко став виникати дефіцит...", - зазначив аналітик.

Коваленко додав, що у супротивника є одиниці пускових установок, які здатні запускати ракети П-35 - берегові ракетні комплекси "Утьос" і "Редут".

Відео дня

Ракета П-35 - характеристики

Такі ракети в СРСР почали розробляти в середині 1950 років, а на озброєння їх прийняли на початку 1960-х. Залежно від модифікації дальність польоту такого озброєння може становити від 270 до 460 кілометрів. Швидкість польоту ракети П-35 - 1 250 до 1 800 км/год, а точність може бути від 500 метрів до 1,5 кілометра. Бойова частина такого ракетного озброєння 450 чи 900 кілограмів.

Триває російсько-українська війна - що потрібно знати про ракети РФ

Нагадаємо, наприкінці 2023-го представника Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький говорив, що РФ у запасі мала приблизно 870 високоточних ракет стратегічного та оперативно-стратегічного рівня, які можуть вражати об'єкти на відстань понад 350 км. У ГУР додали, що ця кількість знаходиться на рівні минулого року.

Пізніше - наприкінці січня, після чергового російського ракетного удару по українській території стало відомо, що РФ використала проти нашої країни "свіжі" ракети Х-101. Військовий експерт Іван Киричевський говорив, що це свідчить про зменшення у противника певного запасу ракет такого типу.

Вас також можуть зацікавити новини: