Американські F-15, за словами Дроздова, випуску 1972-1974 року / фото REUTERS

Військово-повітряні сили США використовують літаки старші за наші.

Про це в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив командувач ПС ЗСУ Сергій Дроздов.

"F-15, який літає в США - вони випуску 1972-1974 року. Наші літаки-винищувачі, штурмовики - випуску 1988-1991 року", - сказав він.

Відео дня

За словами Дроздова, українську військову авіацію після початку війни на Донбасі довелося відновлювати практично з нуля. І за останні шість років було відновлено 87 літаків, проте налагодити виробництво нових літаків так і не вдалося.

"Зараз ми тільки виходимо на те, що Ан-178 протягом двох років, можливо, буде в Повітряних силах. Але до цього у нас не було такої можливості, наші заводи не могли зробити. Навіть обіцянки зробити на ДП "Антонов" легкий штурмовик - навіть вони за ці роки не були виконані. І всі заходи, які ми виконуємо, ми виконуємо на тій техніці, яка літає", - пояснив він.

"У нас є потужні Збройні сили. На чому вони літають? На тому, що держава може забезпечити. Ми сподіваємося на те, що держава виділить кошти, щоб ми і далі могли забезпечити надійний захист державі", - додав командувач ПС ЗСУ.

Читайте такожКатастрофа АН-26: пріоритет у посадці дали борту з сином командира ЗС ЗСУ - голова Харківської ОДА

Авіакатастрофа АН-26 під Харковом: деталі трагедії

  • Ввечері 25 вересня у Харківській області поблизу Чугуєва під час тренувальних польотів зазнав катастрофи військовий літак Ан-26, на борту якого перебували 27 осіб – військові льотчики і курсанти університету Повітряних сил ім. Кожедуба. Вижив лише один курсант.
  • ДБР назвало чотири версії катастрофи літака. Серед них – технічна несправність агрегатів літака, неналежне виконання обов'язків членами екіпажу, неналежне виконання службових обов'язків особами, які були відповідальними за керування польотами, та неналежне технічне обслуговування літака.
  • Члени сімей загиблих військовослужбовців внаслідок катастрофи Ан-26 отримають по 1 млн 576 тис. грн допомоги.
  • У Харкові, 29 вересня, відбулась церемонія прощання з курсантом Віталієм Вільховим, який від отриманих в авіакатастрофі травм помер у лікарні.
  • Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер заявляв, що експертиза ДНК тіл загиблих військових льотчиків і курсантів триватиме близько 2-3 тижнів.