Ракета Смерч - ракету до БМ "Смерч" почнуть випробувати наприкінці 2020 року  / Фото УНІАН

Міністерств оборони України на кінець 2020 року планує розпочати державні випробування модернізованої високоточної ракети до БМ «Смерч».

Про це повідомляє Департамент стратегічних комунікацій Міноборони.

Читайте такожУ боях між Вірменією та Азербайджаном вперше збито новий ізраїльський дрон Elbit Hermes 900 (відео)

Відео дня

«Згідно з державною цільовою програмою створення та освоєння виробництва боєприпасів та продуктів спеціальної хімії на період до 2021 року, на Міністерство оборони України покладено завдання щодо проведення дослідно-конструкторських робіт на розроблення визначених типів боєприпасів. Протягом 2017-2019 років прийнято на озброєння (допущено до експлуатації) Збройних сил України понад 10 типів боєприпасів, триває розроблення 9 нових видів боєприпасів. Опрацьований план, який передбачає відновлення виробничих потужностей зі складання і ремонту боєприпасів на визначених арсеналах упродовж 2020-2022 років», - зазначили у відомстві.

Наголошується, що у поточному році забезпечено стале фінансування заходів з розвитку та закупівлі ракетно-реактивного озброєння за державним оборонним замовленням.

«За результатами виконання державного оборонного замовлення на кінець 2020 року планується: розпочати державні випробування модернізованої високоточної ракети до БМ «Смерч»; модернізувати необхідну кількість пускових установок БМ «Смерч» для стрільби новими ракетами; закупити близько 200 високоточних ракет до БМ «Смерч»; відновити з модернізацією 200 ракет до БМ «Смерч»; продовжити створення ракет до БМ «Град» з підвищеною дальністю; завершити створення берегового ракетного комплексу «Нептун» та розпочати його закупівлю; закупити пускові установки та ракети до протитанкових ракетних комплексів відповідно до потреб визначених ЗСУ», - наголосили у Міноборони.

Як повідомляв УНІАН, артилеристи Військово-морських сил відпрацювали знищення умовного десанту противника на півдні України.