Андрій Бабичев пояснив, чому важливо купувати FPV-дрони / фото ua.depositphotos.com

Українські захисники тримають оборону в районі Часового Яру на Донеччині, проте якщо вони не матимуть достатньо FPV-дронів, снарядів та піхоти, росіяни можуть дуже швидко туди дійти. Про це заявив військовослужбовець 93-ї бригади "Холодний яр" Андрій Бабичев.

В ефірі "Еспресо" він наголосив, що варто приділяти більше уваги постачанню озброєння. Українські захисники самотужки збирають на FPV-дрони, які летять на 16-20 км – їх замовляє і Міноборони. Проте коли мова заходить про дрони з тепловізорами, які можуть літати вночі, то, за його словами, їх в оборонному відомстві вважають надто дорогими. 

"Коли я розмовляю з виробником цих дронів і питаю: а чи замовляє у вас Міністерство оборони? – Так, замовляє. – А що по дронах, які вночі літають, з тепловізорами? – Такі дрони у нас є, в достатній кількості й вони дорогі, по $2000, але коли виписують рахунок в Міністерстві оборони, ті дивляться на цю цифру і кажуть: Ой, це так дорого. – То я не знаю, що дорого – один FPV чи 10 наших солдатів, життів наших військових, які захищають, стоять тут у холод, мороз в окопах і чекають, щоб підрозділи БПЛА збили атаку і щоб не було прямого стрілецького бою", – пояснив Бабичев.

Відео дня

Військовий зауважив, що українці мають пильно спостерігати за закупівлями Міністерства оборони. За його словами, FPV-дрони "відбивають дуже щільно" ворожу атаку. Вони можуть влучити туди, куди не завжди поцілить артилерія, і це зберігає життя українських захисників. 

Роль дронів у війні

І Україна, і російські окупанти використовують різні типи дронів. Аби протистояти ворогу, в Україні навіть створили "Армію дронів", за допомогою якої українські воїни нищать російську техніку та особовий склад. 

Тільки за перший тиждень 2024 року "Армія дронів" уразила уразила 19 танків, 40 ББМ і 29 гармат російських загарбників. Про це повідомив віцепрем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Він наголосив, що дрони стали справжніми геймчейнджерами в цій війні.

Вас також можуть зацікавити новини: