Кім Чен Ин / REUTERS

Влада КНДР посилила переслідування на «несоціалістичну» поведінку, зокрема за протизаконні стрижки і зачіски. Перевірки посилюються з наближенням 70-ї річниці заснування країни, яку Пхеньян буде святкувати у вересні.

Як повідомляє The Telegraph з посиланням на північнокорейські джерела, молодіжним групам, пов’язаним з режимом, наказано застерігати чи затримувати громадян, які носять заборонений фасон одягу чи зачіски.

Читайте такожПутін запропонував Кім Чен Ину вперше зустрітися

Відео дня

«Інспекційні підрозділи будуть відправлені у громадські місця», - повідомило джерело.

«З наближенням 70-ї річниці з дня заснування північнокорейського режиму, який будуть відзначати 9 вересня, Центральний комітет видав спеціальні інструкції викорінити несоціалістичні явища, такі як вибір одягу і зачіски, які не відповідають соціалістичному способу життя», - додав співрозмовник видання.

Інструкції про те, що таке «несоціалістична поведінка», були оголошені під час спеціальних лекцій на заводах. При цьому, особливу увагу було приділено молоді.

Читайте такожКім Чен Ин віддав перевагу картопляній фермі замість зустрічі з Помпео - ЗМІ

«Виконавці активно працюють на вулицях і в громадянських місцях щодня, щоб недозволити неосвіченим людям демонструвати поведінку, яка може зганьбити країну», - повідомило джерело.

Всього режим в КНДР затвердив 15 зачісок для жінок і чоловіків. Всі вони зображені на спеціальних стендах у державних перукарнях у Пхеньяні. Фарбувати чи відпускати волосся – це порушення. Крім того, північнокорейським чоловікам не можна стригтися так, як диктатор Кім Чен Ин. Покарання за порушення норм стилю варіюється від невеликих штрафів до коротких термінів у в’язниці.