Політ бомбардувальника Ту-22М3 здійснювався без боєкомплекту / almasdarnews.com

У Міністерстві оборони РФ причиною катастрофи бомбардувальника Ту-22М3 в Мурманської області пов'язали з можливою помилкою пілотування через попадання в "сніговий заряд".

Як повідомляє ТАСС з посиланням на прес-службу Міноборони РФ, у результаті жорсткої посадки літака два члена екіпажу бомбардувальника загинули, ще два льотчика відправлені до лікарні.

"22 січня 2019 року в Мурманської області після виконання планового навчально-тренувального польоту при попаданні в сніговий заряд здійснив жорстку посадку літак Ту-22М3. У результаті жорсткого торкання злітної смуги повітряним судном відбулося його руйнування", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Росії в небі зіткнулися два винищувачі Су-34

У Міноборони також додали, що політ бомбардувальника Ту-22М3 здійснювався без боєкомплекту.

"Літак, за попередньою інформацією, на злітній смузі розвалився на дві частини, витекло паливо, розлив зараз усувають", - повідомили в уряді Мурманської області.

Джерело ТАСС в силових структурах також розповіло, що причиною аварії Ту-22М3 в Мурманської області, попередньо, стала помилка пілотування в поганих погодних умовах.

"Було погіршення погоди, і літак потрапив у сніговий заряд. В цих умовах, швидше за все, сталася помилка техніки пілотування, яка призвела до грубої посадки. В результаті сталося руйнування конструкції літака і загоряння", - сказав співрозмовник.

Раніше УНІАН повідомляв, що бомбардувальник Ту-22М3 зазнав катастрофи під час посадки на військовий аеродром в Мурманської області РФ. З екіпажу бомбардувальника вижили командир і штурман.

Довідка. "Снігові заряди" - інтенсивні снігопади, які супроводжуються різким посиленням вітру при їх проходженні. Снігові заряди іноді слідують один за одним через невеликі проміжки часу. Вони зазвичай спостерігаються в тилу циклонів і на вторинних холодних фронтах. Небезпека снігових зарядів в тому, що видимість різко зменшується практично до нуля при їх проходженні.

Фізична причина снігових зарядів та ж, що і літніх грозових бур. Відбуваються "снігові заряди" найчастіше взимку. Крижане повітря рухається над істотно більш теплою земною поверхнею. Розвитку "снігових зарядів" сприяють синоптичні умови вторгнення холодного повітря.