REUTERS

Бундестаг Німеччини переважною більшістю голосів схвалив продовження екстреної фінансової допомоги Греції ще на чотири місяці. За допомогу Греції проголосували 542 депутата. 32 були проти, і ще 13 утрималися від голосування, передає BBC.

Перед голосуванням, міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле заявив, що мова йде "не про нові мільярди для Греції, і не про зміни програми [допомоги]".

Він підкреслив, що досягнута з Грецією домовленість, яку повинен був схвалити Бундестаг, лише дозволить Афінам успішно використовувати існуючу екстрену фінансову допомогу.

Відео дня

Читайте такожУ Греції пройшли перші протести проти нового уряду

Німеччина наполягає на тому, щоб уряд Греції значно скоротив державні витрати, і вимагає, щоб допомога Греції супроводжувалася жорсткими умовами.

Заяви деяких членів нового уряду Греції про необхідність додаткової допомоги, і про можливе припинення програми приватизації, викликали обурення в Німеччині.

Деякі депутати висловлювали скептицизм з приводу укладеної угоди з Грецією.

Дебати, що передували голосуванню, супроводжувалися вигуками і взаємними звинуваченнями, що демонструє той факт, що згідно з опитуваннями громадської думки, дві третини жителів Німеччини виступають проти нової угоди з Грецією.

Під час дебатів Вольфганг Шойбле сказав, що "німці, повинні зробити все можливе для збереження єдності Європи".

Читайте такожГреції вже влітку знадобиться новий пакет кредитів на €20 млрд - ЗМІ

У самій Німеччині дедалі гучніше лунають голоси тих, хто налаштований проти допомоги Греції. У четвер найпопулярніша в Німеччині газета Bild вийшла під заголовком "НІ". Підзаголовок свідчив: "Ніяких нових мільярдів жадібним грекам!".

Праві елементи правлячої Християнсько-демократичної партії Ангели Меркель вважають, що досягнута домовленість є потуранням Греції.

Однак депутати Бундестагу прийшли до висновку, що у них не було ніякого іншого вибору, крім як схвалити домовленість, оскільки розпад єврозони обійдеться Німеччині ще дорожче.

У Греції запропоноване продовження програми екстреної фінансової допомоги також викликало серйозне невдоволення в лавах правлячої партії СІРІЗА. Деякі звинувачують уряд прем'єр-міністра Алексіса Ципраса в тому, що він зрадив власним обіцянкам, зробленим під час передвиборної кампанії.