Ілюстрація / REUTERS

Авіакатастрофа літака Boeing 737 MAX Ethiopian Airlines могла бути викликана зіткненням з птахом або іншим стороннім предметом. 

Про це повідомляє ABC News з посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням авіакатастрофи.

За даними співрозмовників телеканалу, зіткнення з невідомим предметом призвело до пошкодження "кута атаки" і викликало активацію системи корекції маневрування (MCAS), яка автоматично направила ніс літака вниз. 

Відео дня

В результаті пілоти не змогли відновити контроль над літаком, і він розбився.

Читайте такожBoeing випустить оновлене ПЗ для 737 MAX до кінця березня

Пасажирський літак Boeing 737 Max 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився вранці 10 березня через шість хвилин після вильоту з аеропорту Боле в столиці Ефіопії Аддіс-Абебі. Лайнер виконував рейс в кенійську столицю Найробі.

В результаті всі 149 пасажирів і вісім членів екіпажу загинули.

Лайнер такої самої моделі розбився в жовтні 2018 року в Індонезії. Boeing 737 MAX авіакомпанії Lion Air впав в море через 13 хвилин після зльоту. Тоді в результаті авіакатастрофи загинули 189 осіб.

Слідчі помітили схожий сценарій в обох катастрофах і припустили, що до трагедії призвів збій в роботі системи для запобігання звалювання. В результаті збою програмного забезпечення система в обох випадках направляла літаки в піке, незважаючи на спроби пілотів зберегти контроль.