Ілюстрація / REUTERS

На Шрі-Ланці після серії кривавих терактів влада вдалася до безпрецедентних заходів безпеки, церкви, аеропорти і школи взято під посилену охорону.

Як країна приходить до тями після страшної трагедії, розповіла зі Шрі-Ланки українська телеведуча Мирослава Ульяніна, передає «Обозреватель».

Читайте такожНа Шрі-Ланці почалися масові поховання жертв серії терактів (фоторепортаж)

Відео дня

"23 квітня був оголошений день жалоби, всі прапори країни були спущені. Шрі-Ланка абсолютно шокована тим, що трапилося. За останні роки таких кривавих терактів не було. Повинна сказати, що було вжито всіх максимальних заходів безпеки для того, щоб це не повторилося, і щоб місцеві жителі, як і туристи, яких багато на Шрі-Ланці, почувалися в безпеці", – розповіла Ульяніна.

За її словами, введена комендантська година, біля аеропорту міста Коломбо посилені заходи безпеки, на під'їзді стоять патрульні машини поліції і перевіряють усіх проїжджих. Всім туристам і місцевим жителям, які їдуть в аеропорт, доводиться проходити додатковий ретельний контроль.

"У готелях, а також церквах, школах, аеропортах, посилено охорону. Але країна продовжує жити своїм життям – немає проблем ані з транспортом, ані з харчуванням, ані з водою. В неділю мали закінчуватися канікули у дітей у школах, але було ухвалено рішення про те, щоб у понеділок-вівторок діти в школи не йшли. Потім рішення продовжили, в середу теж скасовано навчання", – повідомила вона.

Як зазначила Ульяніна, на Шрі-Ланці ходять чутки, що за терактами стоїть мусульманське угруповання, яке керувалося з-за кордону. Місцеві готелі після НП почали досить активно позбавлятися від пожильців-мусульман, щоб не компрометувати себе.

Українська ведуча припустила, що відтепер "в'їзд до країни мусульманам точно буде проблематичним".

Як повідомляв УНІАН, 21 квітня на Шрі-Ланці пролунала серія вибухів, зокрема у трьох готелях у столиці, місті Коломбо («Кінгсберрі», «Шангрі-Ла» і «Синнамон Гранд»), а також у трьох католицьких храмах: соборах Святого Антонія в центрі Коломбо, Святого Себастьяна у передмісті Негомбо і в католицькій церкві в місті Баттікалоа.

За попередньою інформацією Посольства України в Індії, українці не постраждали в результаті вибухів.

Екстремістське угруповання «Ісламська держава» взяло на себе відповідальність за серію вибухів, внаслідок яких загинула 321 людина, ще півтисячі були поранені.