В Іспанії здійснив аварійну посадку канадський "Боїнг" / фото Twitter, Javier Arias Borque

В аеропорту Мадрида успішно приземлився Boeing 767 авіакомпанії Air Canada, у якого під час зльоту зламалося шасі, а уламки конструкції могли потрапити у двигун. На борту літака перебували 128 пасажирів.

Читайте такожУ МЗС Росії прокоментували порівняння Нідерландами атак на МН17 і український літак в Ірані

Про це повідомляє “Європейська правда" з посиланням на El Mundo.

Відео дня

Зазначається, що рейс AC837 вилетів з мадридського аеропорту в напрямку Торонто о 14.33, а через півгодини пілот повідомив, що змушений повернутися через технічні проблеми. Причиною стала зламана під час зльоту частина шасі.

За припущеннями джерел журналістів, елементи шасі могли потрапити у двигун, який відмовив. Однак точні обставини відмови двигуна має пояснити екіпаж.

До здійснення аварійної посадки, яка б забезпечила максимальні гарантії безпеки, літак мав випрацювати зайве пальне. Саме тому він протягом кількох годин літав колами над Іспанією.

Екстрена посадка літака була успішною, хоча, за свідченнями окремих пасажирів, "все розхитувалося". Пасажири лайнера оприлюднили відео посадки у Twitter. Судячи з фото та відео у соцмережах, в повітрі лайнер супроводжував винищувач F/A-18.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак «Міжнародних авіаліній України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ. Пасажири і екіпаж загинули. На борту Boeing 737 перебувало 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Німеччини і Великої Британії.

11 січня президент Ірану офіційно визнав, що український лайнер був збитий «в результаті ненавмисної людської помилки» і пообіцяв притягнути до відповідальності винних.