Романов / tsaarinikolai.com

Як повідомили УНІАН у прес-службі комітету, дана кримінальна справа була порушена в 1993 році у зв'язку з виявленням групового поховання на околицях Єкатеринбурга.

«Під час роботи з ідентифікації останків слідство дійшло висновку, що вони належать розстріляним у ніч з 16 на 17 липня 1918 року членів Російського імператорського дому - колишньому російському імператору Миколі II (Миколі Олександровичу Романову), імператриці Олександрі Федорівні Романовій, їхнім дітям - великим князівнам Тетяні Миколаївні Романовій, Тетяні Миколаївні Романовій та Анастасії Миколаївні Романовій, а також особам з пошту: лейб-медику Євгену Боткіну, домашньої дівчині Ганні Демидовій, кухареві Івану Харитонову і лакею Олексію Труппу. Після цього, у 1998 році кримінальну справу було припинено у зв'язку зі смертю осіб, які вчинили злочин », - йдеться в повідомленні.

Читайте такожСьогодні у Москві на мітингу активісти вимагатимуть посмертний суд над більшовиками

Відео дня

При цьому повідомляється, що «29 липня 2007 року при проведенні археологічних розкопок під час пошуків останків цесаревича Олексія Миколайовича Романова і великої князівни Марії Миколаївни Романової на південь від місця виявлення дев'яти останків членів сім'ї Романових та осіб з їх оточення були знайдені фрагменти кісток і зуби двох осіб (жінки і дитини) з ознаками впливу високої температури. Для з'ясування додаткових обставин загибелі і поховання членів царської сім'ї було відновлено попереднє слідство у зв'язку з нововиявленими обставинами. Проведеними експертними дослідженнями та іншими матеріалами кримінальної справи встановлено, що останки з поховання належать дітям російського імператора Миколи II - Олексію Миколайовичу Романову і Марії Миколаївні Романовій. Після цього було знову прийнято рішення про припинення кримінальної справи».

«На прохання Російської православної церкви у липні 2015 року відповідно до вказівки очільника уряду РФ створено міжвідомчу робочу група з питань, пов'язаних з дослідженням і захороненням останків цесаревича Олексія і великої князівни Марії Романових, які знаходяться у Державному архіві Російської Федерації. Робочою групою висловлені пропозиції про проведення додаткових ідентифікаційних досліджень по об'єктах, які раніше були недоступними слідству, - останках сестри імператриці Олександри Федорівни Романової - великої княгині Єлизавети Федорівни, що знаходяться у місті Єрусалимі (Держава Ізраїль) і зразках крові діда імператора Миколи II - імператора Олександра II, який загинув під час терористичного акту у 1891 році, які є на його мундирі. Для цього необхідно провести ексгумацію останків імператора Миколи II (Романова) та імператриці Олександри Федорівни (Романової) у Петропавлівському соборі міста Санкт-Петербурга», - відзначили у Слідчому комітеті.

У прес-службі додали, що крім того, у завдання слідства входить вивчення архівних матеріалів, виявлених після 2011 року і пов'язаних з «білогвардійським» слідством, які проводилися в 1918-1924 роках, а також з долею речових доказів у даній кримінальній справі. Керівництвом Слідчого комітету прийнято рішення про відновлення попереднього розслідування для проведення зазначених досліджень і слідчих дій.