REUTERS

Умови проживання та критерії виплати допомог досить сильно різняться, тому результати не зовсім порівнянні, передає Уle.

У деяких країнах немає спеціальних центрів для шукачів притулку, а десь допомогу не платять у тому випадку, якщо житло орендується у приватної особи.

Наприклад, у Норвегії умовою виплати допомоги є проживання в спеццентрі для прийому біженців. У норвезьких центрах, як правило, не годують, тому біженцям виділяють по 355 євро у місяць.

Відео дня

Читайте такожГлава МВС Німеччини звинуватив мігрантів в невдячності

У Фінляндії при таких же умовах шукачам притулку виділяють по 316 євро у місяць. Правда, є можливість вибору: тим, хто живе поза центрами, платять стільки ж.

Найпростіше порівнювати допомогу, що виплачується, тим, хто живе і харчується в центрах для прийому біженців. У середньому по Європі вони отримують за 49 євро на місяць. Найбільше виділяє Німеччина – 143 євро. Фінляндія на другому місці – близько 93 євро. На третьому місці - Франція – 91 євро.

Великобританія взагалі не платить шукачам притулку, які живуть у центрах, але там їм часто надають окреме житло вже через кілька тижнів після прибуття.

Допомога Фінляндії й в інших випадках є однією з найвищих.

Варто зазначити, що у порівнянні розміру допомоги взяли участь 16 країн.

Синий: пособие для проживающих в общежитии с питанием. Голубой: пособие для проживающих в общежитии без питания. Зеленый: пособие для проживающих отдельно / Фото Yle Uutisgrafiikka

Раніше УНІАН повідомляв, що у Фінляндії група шукачів притулку влаштувала акцію протесту проти поганої якості їжі. Близько 70 шукачів притулку пройшли ходою до поліцейського відділку в центрі Гельсінкі.