Фото: Объдиненная приборостроительная корпорация

Про це повідомляє ТАСС.

Перший бортовий комплекс технічних засобів на базі літака Іл-80 успішно пройшов державні випробування і до кінця 2015 року буде переданий замовнику.

Читайте такожУ США успішно випробували перший у світі багаторазовий ракетоносій (фото)

Відео дня

Повітряний пункт стратегічного управління призначений для застосування в умовах оперативного розгортання військ, відсутності наземної інфраструктури, а також у разі виходу з ладу наземних пунктів управління, вузлів і ліній зв'язку.

Читайте такожСША випробували нову крилату ракету великої дальності

"Це унікальний за своїми характеристиками комплекс, що забезпечує стратегічне управління усіма видами і родами військ, - повідомив журналістам заступник генерального директора "Об'єднаної приладобудівної корпорації" Сергій Скоков. - Крім Росії авіаційну техніку такого рівня випускають лише в США - в американських військових аналогічний комплекс отримав назву «літак Судного дня".

Читайте такожНа Донеччині військові вперше випробували малу вогневу броньовану споруду (фото)

Як уточнюють в корпорації, нове покоління повітряних командних пунктів відрізняється підвищеною живучістю, функціональністю, надійністю і більш економним енергоспоживанням. Конструкція Іл-80 дозволяє приймати на борт вищий командний склад ЗС та бойовий розрахунок, що складається з оперативної групи офіцерів Генерального штабу і фахівців технічної групи.