РФ вживатиме всіх заходів для запобігання спроб використовувати військову силу, заявив РІА Новости постпред РФ при НАТО Олександр Грушко.

"Питання в тому, яким було завдання (есмінця) Donald Cook, що перебував поруч з Калінінградом? Можете уявити собі есмінець, оснащений крилатими ракетами з дальністю польоту 2500 кілометрів, які можуть нести ядерний боєзаряд, де-небудь у Нью-Йоркській або Мексиканській затоці? Це не стосується військової діяльності, це спроба чинити військовий тиск на Росію", - зазначив він.

Відео дня

Читайте такожМіноборони Росії заперечує небезпечне зближення Су-27 з літаком США

Крім того, Грушко пообіцяв, що РФ вживатиме всіх необхідних заходів обережності, які повинні компенсувати спроби використовувати військову силу.

Як повідомляв УНІАН раніше, анонімне військове джерело агентства Reuters описало інцидент в деталях, заявивши, що російські винищувачі "симулювали атаку" на американський есмінець.

За його словами, йдеться про "один з найбільш агресивних актів за останній час".

Нагадаємо, за словами американських військових, за останні кілька днів російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролетіли у небезпечній близькості від американського есмінця USS Donald Cook в Балтійському морі.

Як зазначається, вони не були озброєні.

Також повідомляється, що над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велась фотозйомка корабля.

У свою чергу Міноборони Росії пояснило подію тим, що екіпажі Су-24 виконували планові навчально-тренувальні польоти над нейтральними водами Балтики.