ядерное оружие РФ / topwar.ru

Москва сприймає ці кроки як загрозу безпеці РФ, розповідає "Апострофу" російський військовий оглядач Олександр Гольц.

У зв'язку з цим низка російських експертів вже закликала владу країни зайнятися розробкою нових видів ядерної зброї, що покликано "зробити подальший розвиток протиракетної оборони США недоцільним", заявив експерт.

Зараз більш-менш очевидно, що ми або рухаємося в ситуацію нової "холодної війни", чи вже в ній перебуваємо, вважає Гольц. Заяви йдуть досить різкі. Як з російського боку, так і з боку НАТО.

Відео дня

Він зазначив, що важливим і неминучим елементом цієї "холодної війни" є гонка озброєнь. "Я думаю, що наступні роки будуть досить ризиковими для світу. Тому що у Росії немає тих ресурсів, якими володів Радянський Союз в попередній "холодній війні". Немає союзників, не дуже добре з фінансами, старіння населення, з яким не сформуєш 5-мільйонну армію. Але є ядерна зброя", - заявив Гольц.

На його думку, стратегія Росії буде полягати в тому, щоб переконати Захід, що "у нас вистачить політичної волі цю зброю використовувати". У зв'язку з цим, розповідає військовий експерт, російська ядерна політика буде все більш ризиковою.

Читайте такожУ НАТО заявили про уразливість своїх сил швидкого реагування перед РФ

Також залежно від того, що буде робити РФ, кроків у відповідь вживатиме й Захід. Поки що можна спостерігати тільки його реакцію. Після подій у Криму й на Донбасі Захід вирішив розмістити чотири батальйони в Прибалтиці і Польщі. Відбудуться ще якісь зміни у майбутньому - відбудуться наступні кроки, впевнений військовий оглядач.

"Росія буде продовжувати свою політику ядерного стримування у всій її красі. В тому числі, погрожуючи країнам, як це було у випадку з Польщею та Румунією після розміщення баз ПРО (РФ заявили, що ці країни стали цілями для можливих ядерних ударів - Ред.)", - підсумував Гольц.