скріншот відео

Пасажирський літак авіакомпанії Peruvian Airlines, який прямував з Ліми, загорівся під час приземлення на злітно-посадкову смугу в аеропорту перуанського міста Хауха.

Як повідомляє РБК з посиланням на радіостанцію RPP, під час інциденту на борту Boeing 737 перебували 138 пасажирів.

Читайте такожУ Південному Судані розбився пасажирський літак із 44 пасажирами на борту (фото)

Відео дня

У результаті інциденту, як зазначає радіостанція, «невеликі синці» отримали тільки три людини. При цьому La Republica з посиланням на заяву місцевої поліції, повідомляє про 26 постраждалих, серед яких одна дитина. Один пасажир був доставлений в лікарню, про його особу не повідомляється.

Співробітники аварійних служб, за даними RPP, намагалися ліквідувати загоряння протягом півгодини.

Читайте такожВ аеропорту Амстердама пасажирський літак здійснив жорстку посадку зі зламаним шасі (відео)

Начальник поліції перуанського регіону Хунін генерал Хосе Куев розповів виданню, що причиною інциденту став «технічний збій у шасі», через що пілотам лайнера довелося зробити вимушену посадку.

Представники авіаперевізника розповсюдили повідомлення, в якому вказали, що літак "нахилився на правий бік і виїхав за межі злітно-посадкової смуги", додає ТАСС. "Наш екіпаж успішно евакуював усіх 141 пасажира, при цьому стан нікого з них не викликає побоювань", - зазначено в документі.

Також опублікувано відео з місця події. На кадрах видно, як з корпусу літака виривається відкритий вогонь, що поширився на злітно-посадкову смугу. Від лайнера, що здійснив вимушену посадку, також йде густий дим.

Як повідомляє ABC News, інцидент стався близько 16:30 за місцевим часом. У літаку був 141 пасажир. Коли борт приземлився, всіх людей евакуювали, сильно ніхто не постраждав.

Читайте такожУ США загорівся літак перед вильотом

Повітряну гавань тимчасово закрили на виліт і приліт, до місця події були стягнуті пожежні розрахунки. У міністерстві транспорту і зв'язку Перу пояснили, що посадка була вимушеною, в результаті чого на борту сталася пожежа. Причини та обставини НП з'ясовуються.