В МЗС заявили, що парламентська дипломатія в рамках ПАРЄ діє дуже ефективно / фото: УНІАН

В Міністерстві закордонних справ України вважають, що Росія фактично використовує президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта для дискредитації цієї міжнародної організації та просування своїх політичних інтересів в рамках Ради Європи.

Про це повідомила речниця МЗС Мар’яна Беца в ефірі одного з українських телеканалів.

За її словами, парламентська дипломатія в рамках ПАРЄ діє дуже ефективно.

Відео дня

«Ухвалено більше 10 рішень, що засуджують агресію Росії, всі вбивства, тортури, незаконні викрадення в окупованому Криму, всі незаконні дії на Донбасі. Тобто, це низка рішень, які створюють величезний політичний негатив на Росію, це дуже важливо», - заявила вона.

Читайте такожВ ПАРЄ вимагають від Аграмунта гарантію щодо його відставки до візиту короля Іспанії

«Те, що відбувається сьогодні, якщо ми говоримо про Аграмунта, то звичайно кожен керівник організації має відповідати принципам і цінностям цієї організації. І те, що робить наша делегація в Раді Європи, є надзвичайно важливо, тому що нам не потрібен керівник тієї чи іншої організації, якого фактично використовує Росія для дискредитації цього органу для того, щоб просунути свої політичні інтереси в рамках Ради Європи», - додала Беца.

Як повідомляв УНІАН, у березні президент ПАРЄ Педро Аграмунт, депутати Хорді Шукла і Ален Детекс відвідали Сирію разом з делегацією російських депутатів.

Російська делегація в ПАРЄ перебуває під санкціями, які були запроваджені проти неї в квітні 2014 року через анексію Криму.

24 квітня українська делегація в ПАРЄ виступила за відставку Аграмунта з посади президента асамблеї через його поїздку із російською делегацією до Сирії.

Низка інших депутатів підтримали вимоги України і закликали Аграмунта подати у відставку. Своєю чергою Аграмунт заявив, що його поїздка до Сирії була «помилкою» і вибачився.

Член української делегації в ПАРЄ Ірина Геращенко інформувала, що Аграмунт пообіцяв у п'ятницю, 28 квітня, виступити із заявою щодо свого статусу за наслідками цих слухань.

Сьогодні, 26 квітня, раніше голова української делегації в ПАРЄ Володимир Ар’єв повідомив, що Аграмунт намагається ухилитись від відставки, і що три політгрупи - ліберали, соціалісти і консерватори на своїх засіданнях проголосували за висловлення йому недовіри.

«Жодного голосу за нього. В ЄНП просто не поставили на голосування, але очевидно що більшість теж проти того, щоб Аграмунт перебував на посаді президента ПАРЄ», - зазначив депутат.