Британські винищувачі були підняті в небо по тривозі / фото oruzhie.info

Два винищувачі британських ВПС були підняті в повітря за тривогою через два російські військові літаки над узбережжям Шотландії, пише видання Daily Mail.

Повідомляється, що інцидент стався вранці 20 вересня і став черговим епізодом протистояння із "силами Путіна над Північним морем".

Видання пише, що два реактивні літаки «Тайфун» вилетіли з бази Лоссімут, щоб зустріти російські літаки, які згодом змінили траєкторію руху, тому прямого перехоплення не сталося.

Відео дня

Читайте такожУ РФ викотився зі злітної смуги та розбився бомбардувальник, який брав участь у навчаннях "Захід-2017" (відео)

За словами представника ВПС Великобританії, британські винищувачі були підняті в небо по тривозі, коли виявилося, що «зоною британських інтересів» наближаються два російських військових літака.

Літаки Росії, пояснив він, розвернулися і відлетіли, в результаті їх «перехоплення не було здійснено».

Наголошується, що це не перший випадок, коли британські ВПС супроводжують російські бомбардувальники в повітряному просторі Великобританії. Так, у травні цього року два британських літаки «Тайфун» також були підняті в повітря за тривогою.

Раніше повідомлялося, що МЗС Литви вручив ноту послу Росії через порушення повітряного простору.