Ілюстрація / REUTERS

У Москві поліцейські проводять затримання на Манежній площі, Тверській вулиці і біля будівлі Держдуми Росії. Всього, за даними правозахисного проекту "ОВД-Інфо", було затримано більше 30 осіб. Майже всі вони були без плакатів або агітаційних матеріалів і не викрикували жодних гасел, деякі затримані виявилися випадковими перехожими. В поліцію потрапили і кілька підлітків. Правоохоронці застосовували силу. Одну неповнолітню після затримання відвезли на швидкій допомозі через вивих плеча, ще один підліток отримав травму голови, повідомляє Радіо Свобода.

Читайте такожОМОН розігнав противників Путіна на Манежній площі в Москві, людей били по голові (фото, відео)

У Санкт-Петербурзі десятки людей зібралися на Палацовій площі. Вони мають намір залишитися там на ніч. Активісти тримають в руках державні прапори Росії. Один з учасників акції приніс з собою намет з наміром встановити її на площі. Серед демонстрантів Ільдар Дадин. Кореспондент "Ехо Москви" Арсеній Веснін повідомляє про одного затриманого. Його ім'я він не уточнив.

Відео дня

7 жовтня, в день 65-річчя президента Росії Володимира Путіна, в десятках міст країни пройшли акції протесту. Демонстранти, зокрема, закликали Путіна піти у відставку, а також вимагали допустити опозиціонера Олексія Навального до участі у виборах глави держави у 2018 році. По всій Росії були затримані близько 300 осіб. 8 жовтня в соціальних мережах з'явилися заклики до безстрокової акції протесту на Манежній площі у Москві і на Палацовій площі в Петербурзі.