Через кілька діб після страти Саддама Хусейна США розширили пошуки фінансових коштів, які можуть знаходитися на зарубіжних рахунках колишнього президента Іраку.

Про це передає ІТАР-ТАСС з посиланням на британську газету «Дейлі Мейл».

«Полювання за мільярдами», пише газета, ведеться в численних банках і фінансових компаніях. При цьому США добиваються зараз права на проведення допитів трьох дочок С.Хусейна, котрі знаходяться в Йорданії.

Відео дня

Згідно із заявами американських експертів, С.Хусейн контролював банківські вклади на суму в 45 млрд. доларів США. Значна частина цих коштів, одержаних протягом останніх 30 років від експорту іракської нафти, інвестована через підставні компанії, зареєстровані в Швейцарії, Японії і Німеччині.

До цього експерти додають секретні рахунки в банках Європи і Близького Сходу. Газета також наводить дані про орендовані С.Хусейном банківські сейфи, в яких знаходяться діаманти.

За даними «Дейлі Мейл», ЦРУ США спільно з ФБР і Міністерством фінансів не змогли до сьогоднішнього дня виявити «підставні компанії», через які працював С.Хусейн, а також його секретні банківські рахунки. Вона також повідомляє, що під час допитів С.Хусейн не дав американській адміністрації ніякої інформації, здатної вивести на його зарубіжні активи.

У зв`язку з цим США добиваються доступу до трьох дочок С.Хусейна , що проживають в Йорданії, з тим, щоб одержати від них нові дані про фінансову імперію їхнього батька.