Лідери арабських країн напружено стежать за розвитком подій у Тунісі.

Муамар Каддафі висловив занепокоєння щодо "кривавого хаосу в сусідній державі". Він порівняв те, що відбувається в Тунісі, з "більшовицькою або американською революцією", а також додав, що єдиним виправданням перевороту може стати введення в країні лівійського державного устрою - прямого управління через "народні комітети" замість представницької демократії.

Усунення президента бен Алі підтримали тільки лідери Єгипту, Катару і Саудівської Аравії, які закликали поважати волю туніського народу, звертає увагу NEWSru Ізраїль. Решта арабських керівників воліють стежити за розвитком подій. Ліга арабських держав закликала громадян Тунісу зберігати єдність.

Відео дня

Тим часом в деяких країнах почалися демонстрації, учасники яких взяли приклад з Тунісу. У п`ятницю в Йорданії люди вийшли на вулиці, щоб протестувати проти підвищення цін на продукти харчування. Антиурядовий мітинг відбувся і в Єгипті.

У столиці Йорданії місті Амман більше трьох тисяч профспілкових активістів, ісламістів і представників лівих партій протестували біля будинку парламенту проти економічної політики уряду. Учасники сидячої демонстрації скандували: "Годі брехні, у нас немає майбутнього" і закликали прем`єр-міністра прислухатися до голосу народу. Акція протесту проходила під час засідання парламенту. Ще 50 демонстрантів були в цей час біля посольства Тунісу в Аммані, скандуючи: "Туніська революція – буде поширюватися"

Туніська діаспора переважно з натхненням сприйняла припинення 23-річного правління бен Алі. Демонстрації у Франції, Канаді, Бельгії й інших західних країнах вітали "Жасминову революцію" – таку назву одержали події в країні.