Блінкен на саміті G20 попередив Лаврова, що США готові завдати ядерного удару по РФ, вважає політтехнолог / фото REUTERS

Держсекретар США Ентоні Блінкен влаштував главі МЗС РФ Сергію Лаврову справжню прочуханку в рамках зустрічі групи G20, яка відбулася 2 березня в Нью-Делі.  

Як зазначив письменник й політтехнолог Михайло Шейтельман в рамках прямого ефіру, високопоставлений чиновник США погодився на розмову з російським дипломатом виключно з однією метою: щоб нагадати, що в разі завдавання ядерного удару з боку РФ на Москву полетять американські ядерні боєголовки:

"Він прийшов і сказав: "ось ви там вийшли з Договору про стратегічні наступальні озброєння. Так ось пояснюю, пункт перший, якщо ви просто з нього вийшли, то знайте, що тепер ми будемо нарощувати наше ядерне озброєння. Друге, попереджаємо вас, що ви останнім часом занадто багато розповідаєте про нарощування ядерної зброї.... Знову нагадуємо, що в випадку застосування ядерної зброї, ми завдамо удару у відповідь по російських об'єктах й по Російській Федерації"

Також Шейтельман впевнений, що розмова Блінкена й Лаврова не стосувалася переговорів про мир з Україною, адже діалогу з Путіним бути не може.

"Я думаю, що Блінкен ще раз скористався нагодою для того, щоб нагадати цю позицію. Я впевнений, що розмова була тільки про це й спілкувався він тільки заради цього - для усунення ядерної загрози. А не про переговори, яких бути не може", - сказав він.

Останні погрози Кремля про застосування ядерної зброї

Нагадаємо, що можливим превентивним ядерним ударом по Україні або США лідер РФ Володимир Путін загрожує ще з 2022 року. Раніше він також відзначався подібною риторикою, проте на тлі військових невдач російських військ на полі бою в рамках повномасштабної війни з Україною - посилив свої погрози.

Як відомо, "ядерні настрої" Путіна підтримує його найближче політичне оточення. У Кремлі розуміють, що нова ядерна загроза з боку будь-якого політика рівносильна чергового "бонусу" від Путіна. Нещодавно саме таким чином свій вплив підвищив заступник голови Радбезу РФ Дмитро Медведєв

На початку цього тижня він відзначився новою загрозою і вказав, що світ "без Росії" Кремлю не потрібен. У своїй новій статті російським ЗМІ він розписав свої думки про долю людства на ядерних завалах з радіації.

Вас також можуть зацікавити новини: