Воллес оцінив загрозу "великої війни" / фото REUTERS

Міністр оборони Великобританії Бен Воллес порівняв дипломатичні спроби Заходу "в останню хвилину" зупинити агресію Росії проти України з умиротворенням. Вторгнення військ РФ він назвав "вельми ймовірним".

Примітно, що добою раніше, під час візиту до Москви, Уоллес озвучував дещо іншу думку. За підсумками зустрічей з чиновниками він говорив, що вважає свого російського колегу Сергія Шойгу і начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова - професіоналами. Мовляв, якщо вони кажуть, що Росія не буде нападати на Україну, то він схильний сприймати це серйозно.

У суботньому інтерв'ю The Times британський міністр попередив, що військова присутність РФ на кордоні з Україною настільки велика, що наступ може початися в будь-який час.

Відео дня

"Можливо, він [Путін] просто вимикає свої танки, і ми всі їдемо додому, але в повітрі "мюнхенський дух" від когось на Заході", - додав він.

Зазначимо, 12 лютого посол Великобританії в Україні Мелінда Сіммонс заявила, що продовжує працювати разом з основною командою в посольстві в Києві.

11 лютого держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Росія може почати нове вторгнення в Україну в будь-який момент, в тому числі під час Зимових Олімпійських ігор.

Того ж дня радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван заявив, що можливе вторгнення російських військових в Україну може початися з повітряних бомбардувань і ракетних ударів.