Салліван сказав, як затримки у схваленні допомоги Україні вплинули на війну / колаж УНІАН, фото instagram.com/libkos, скріншот

Затримки у схваленні допомоги Україні призвели до того, що Сили оборони втратили частину територій на сході. Йдеться, зокрема, про Авдіївку Донецької області, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван.

"Наслідки затримки відчули в Україні. За останні півроку Україна була змушена економити боєприпаси, і це призвело до втрати частини території на сході, зокрема Авдіївки", – сказав він під час брифінгу.

Салліван визнав, що на цей процес пішло "занадто багато" часу. При цьому він зазначив, що хоча оголошений 24 квітня пакет військової допомоги США на 1 мільярд доларів "є чудовою новиною для України", українські війська все ще перебувають під серйозним тиском на полі бою.

Відео дня

За його словами, найближчим часом Росія може мати додаткові тактичні досягнення на полі бою.

"Факт полягає в тому, що у нас піде деякий час, щоб вийти з тієї ями, яку утворила піврічна затримка до схвалення Конгресом додаткового фінансування", – резюмував Джейк Салліван.

Допомога Україні від США: останні новини

24 квітня США оголосили про перший за довгий час пакет військової допомоги Україні на загальну суму 1 млрд доларів. Туди увійдуть боєприпаси для HIMARS, ракети RIM-7 і AIM-9M для систем ППО, зенітні ракети Stinger, 155 мм артилерійські снаряди та інше озброєння.

Крім того, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван заявив, що Штати продовжать постачати Україні тактичні ракети ATACMS.

Вас також можуть зацікавити новини: