Найбільші військові підрядники Пентагону втратили більшу частину свого прибутку / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, president.gov.ua

Американські оборонні підприємства втрачають можливість взяти участь у глобальному військовому бумі, який призвів до зростання цін на акції їхніх європейських колег. Всьому виною законодавчий "глухий кут" у Вашингтоні, який створює невизначеність щодо державних витрат, пише Financial Times.

Зазначається, що найбільші військові підрядники Пентагону втратили більшу частину свого прибутку. Акції Lockheed Martin втратили 10% за останній рік, а акції RTX, раніше відомої як Raytheon, впали на 9%. Навпаки, акції італійської компанії Leonardo підскочили на 91%, а акції німецької Rheinmetall підскочили на 78%.

"Низька динаміка акцій американських груп пов'язана з тим, що витрати Пентагону, як і решти уряду США, заморожено на торішньому рівні, оскільки Конгрес ще не ухвалив бюджет на 2024 рік", - ідеться в публікації.

Відео дня

Керуючий директор дослідницької групи Capital Alpha Partners Байрон Каллан заявив, що ніколи не бачив нічого подібного до цього хаосу: "У Вашингтоні зараз дійсно дуже хаотична обстановка".

Зазначається, що у законодавців є менше місяця (до 22 березня) для ухвалення оборонного бюджету на 2024 рік. Обидві палати Конгресу ухвалили тимчасовий бюджет, який, як очікується, незабаром підпише президент Джо Байден, щоб уникнути часткового закриття уряду.

Очікується, що Пентагон оприлюднить свій бюджетний запит на 2025 рік цього тижня, але згідно з тимчасовими заходами він не може почати нові програми закупівель, а поточні програми сповільняться.

У Пентагоні попередили, що триваючі зусилля з військової модернізації постраждають, якщо Конгрес не зможе ухвалити законопроєкт про витрати на оборону.

Коли Конгрес США голосуватиме за військову допомогу Україні

Нагадаємо, як раніше писав УНІАН, Палата представників може проголосувати за виділення допомоги Україні до кінця березня або вже у квітні.

Повідомлялося, що спікер Майк Джонсон мав приватні зустрічі з республіканцями, які працюють над новим двопартійним пакетом зовнішньої допомоги, що включає обмеження на кордоні з Мексикою.

Він не зобов'язався виносити його на голосування, зазначивши, що спочатку треба завершити роботу над законодавством про державне фінансування.

Вас також можуть зацікавити новини: