Дії влади РФ під час теракту були досить дивними, вважає експерт / Колаж УНІАН, скріншот, фото МНС Росії

Військовий експерт, полковник запасу СБУ, експерт з військової контррозвідки Михайло Притула, коментуючи теракт у "Крокус Сіті" у Підмосков’ї та дії російської влади напередодні теракту та відразу після нього та зазначив, що все було дуже неприродно. В ефірі "Еспресо" він спрогнозував, що такий "двіж вселенського масштабу" явно хтось організував, питання лише в тому, які цілі він переслідував.

Зокрема, Притула нагадав, що розвідки багатьох країн повідомляли про можливий теракт у РФ, однак російська влада проігнорувала це попередження та не вжила відповідних заходів безпеки

"На сьогодні відомо лише те, що влада Росії реагувала досить дивним чином на повідомлення про можливий теракт, яке надійшло від розвідок інших країн у режимі "обов'язок повідомити". І врешті-решт можна сказати, що цей теракт на совісті Путіна, бо, якби він не проігнорував попередження, то нічого такого не відбулося, тому що були б вжиті заходи безпеки та інше. Але все відбувалося з точністю навпаки. На вході у ТРЦ "Крокус" не було охорони, ніхто нікого не перевіряв. Крім того, база ОМОН розташована на відстані 3 км від цього ТРЦ, а вони їхали годину", - прокоментував полковник запасу СБУ.

Відео дня

За його словами, ще є дуже багато моментів, які свідчать, що абсолютно все відбувалося не так, як мало б бути в таких ситуаціях.

"Тут виникає питання: хто ж це все організував? А хтось вчинив цей шум, організував двіж вселенського масштабу, а сам у цей час щось робить інше. Можливо, це підготовка до мобілізації, накручування ситуації у Росії, щоб звинуватити, наприклад, Україну, аби мобілізувати суспільство. Це найбільш вірогідна версія, на мій погляд", - зазначив експерт.

Також, за його словами, як одну з версій можна розглядати і боротьбу між баштами Кремля, які вирішили таким чином "трошки підставити Путіна".

"Таку інформацію теж могла отримати американська розвідка і завчасно повідомити всім. Цей варіант теж можливий", - зауважив Притула.

Теракт у "Крокус Сіті" - що відомо

Згідно з даними російської влади, під час стрілянини і подальшої пожежі в концертному залі "Крокус Сіті Хол" у Підмосков'ї 22 березня загинули щонайменше 130 осіб. При цьому кількість жертв може збільшитися, адже розбір завалів триває.

Влада США стверджує, що за теракт у Підмосков'ї несе відповідальність осередок терористичної організації Ісламської держави. Однак у Росії вже вирішили, що винна в усьому Україна.

Зокрема, російський диктатор Володимир Путін у своєму зверненні заявив, що терористи намагалися втекти і рухалися в бік України, де, "для них з української сторони було підготовлено вікно для переходу державного кордону". 

Вас також можуть зацікавити новини: