Кім Чен Ин пригрозив Південній Кореї / KCNA.KP

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин відвідав головні військові заводи і відзначився агресивними заявами на адресу Південної Кореї.

Як повідомляє Центральне телеграфне агентство Кореї, Кім Чен Ин відвідував військові заводи протягом двох днів − 8 і 9 січня − і "висловив велике задоволення" тим, що заводи "бездоганно виконують план оснащення передових великих з'єднань і головних ракетних частин новітнім озброєнням". 

Водночас диктатор наголосив, що необхідно "постійно активно прискорювати невпинне збільшення продуктивності", випускати більше озброєнь та техніки. 

Відео дня

Кім під час промов називав Південну Корею "найворожішою державою для КНДР", яка "тривалий час, протягом близько 80 років, скажено чіплялася тільки за злісну конфронтацію, щоб скидати нашу владу і режим". Ба більше, він пообіцяв перетворити країну на попіл, якщо та спробує використати збройні сили проти КНДР або загрожуватиме "суверенітету та безпеці КНДР". Кім Чен Ин наголосив, що його армія "без вагань пускатиме в хід увесь арсенал наявних засобів і сил" у разі збройного конфлікту. 

"У нас є така воля, сили і спроможність, і надалі будемо неодмінно розширювати і зміцнювати їх", − запевнив Кім Чен Ин.

Відносини між КНДР і Південною Кореєю

Ворожість між Сеулом і Пхеньяном зростає відтоді, як наприкінці листопада КНДР успішно запустила свій перший шпигунський супутник. 

Восени 2023 року КНДР в односторонньому порядку розірвала п'ятирічну угоду з Південною Кореєю про зниження військової напруженості. Пхеньян повідомив про плани розгорнути більш потужні збройні сили і нову зброю на кордоні. 

Незабаром після цього Північна Корея почала стягувати до кордону важку зброю.

На початку січня 2024 року КНДР здійснила обстріли буферної зони на кордоні з Південною Кореєю. Через таку активність 5 січня навіть довелося евакуювати частину жителів.

Вас також можуть зацікавити новини: