Китай заявив про посилення співпраці з РФ / фото kremlin.ru

На сайті китайського МЗС з'явилося повідомлення про те, що Китай буде підтримувати Росію під керівництвом Володимира Путіна і планує посилювати співпрацю між країнами. 

Таким кроком Сі Цзіньпін нібито хотів заспокоїти Путіна, якого, згідно з чутками, він називає "щеням". Китайську позицію в ефірі проекту FreeДом пояснив російський опозиціонер й екс-депутат Держдуми РФ Геннадій Гудков.

"Це називається підсолодити пігулку, щоб Путін не сильно пику кривив. А так взагалі їм там сказали: а) руки геть від червоної кнопки, б) будемо проводити ту політику, яка нас цікавить щодо Росії, а це перетворення РФ на придаток з усіма витікаючими наслідками", - зазначив Гудков.

А щоб главі РФ не було так сильно гірко і прикро, додав російський опозиціонер, на з'їзді Компартія Китаю згадали про посилення співпраці.

"Але в цілому не смій починати ядерну війну. Ну, приблизно так ось ведеться китайська політика методом батога і пряника", - сказав екс-депутат Держдуми РФ.

Під час з'їзду також, нагадав він, в Китаї заявили, що не підуть врозріз з усім світом.

Позиція Китаю щодо війни в Україні

З самого початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну Китай утримується від відкритої критики дій Росії, він не засуджує офіційно агресію Кремля. При цьому Пекін неодноразово говорив про підтримку територіальної цілісності України.

Раніше Пекін заявив, що "стурбований" масованими ракетними ударами Росії по цивільних об'єктах в Україні.

У Державному департаменті США заявляли, що не бачать жодних ознак того, що Китай готується сприяти вторгненню РФ в Україну або допомагати Росії в обході санкцій.

Вас також можуть зацікавити новини: