У Росії Ілля Кива недооцінював СБУ, вважає аналітик / колаж з фото УНІАН

Колишній український нардеп, зрадник-втікач Ілля Кива знищений в РФ, оскільки він сам та російські спецслужби недооцінили можливості спецслужб України.

Такою думкою поділилася головний редактор порталу After Empire - політичний аналітик Ольга Курносова в ефірі каналу "FreeДом". За її словами, екс-нардеп "бігав, бігав і добігався". Експерт додала, що у Киви був охоронець, але до того, щоб його охороняла Федеральна служба охорони, "він не доріс". Курносова додала, що в Росії втікач "ніким не був".

"Усім уже трошки незатишно. Я думаю, що він абсолютно не здогадувався, хоча і говорив, що за ним стежать. Однак, як і раніше, ходив у найближчий лісок записувати свої відео і, загалом, мабуть, недостатньо серйозно ставився до Служби безпеки України…", - заявила Курносова.

Відео дня

На її думку, російській поліції було незручно наглядати за зрадником. "Він жив усе-таки в якомусь більш-менш закритому селищі, де периметр сяк-так охоронявся. Зрозуміло, що він не Путін (російський диктатор Володимир Путін, - Ред.), щоб йому забезпечувати щось вже зовсім таке. Тому, на мій погляд, російські спецслужби недооцінюють можливості українських спецслужб на російській території…", - додала головред.

У Росії Кива Ілля ліквідований - що вже відомо

6 грудня російські пропагандисти писали, що скандального втікача Іллю Киву знищили у Підмосков'ї. Спочатку повідомлялося, що тіло колишнього нардепа знайшли у місті Одинцово.

Потім стало відомо, що Кива вбитий ввечері на території парку одного з котеджних селищ у селі Супонево Одинцовського міського округу. Журналісти дізналися, що закривавлене тіло втікача знайшли лежачим на снігу на території паркової зони готелю "Величъ Country Club".

Джерело УНІАН у правоохоронних органах розповіло, що знищення Киви - спецоперація СБУ. Співрозмовник поділився, що топ-зрадника вбили зі стрілецької зброї.

Варто зазначити, що Кива під приводом нібито відпочинку в ЄС втік з України напередодні повномасштабного вторгнення росіян на нашу землю. Пізніше екс-нардеп опинився у Росії та там активно поливав Україну брудом. В українській державі зрадника-втікача 13 листопада заочно засудили до 14 років ув'язнення з конфіскацією майна за кількома статтями Кримінального кодексу. Зокрема, Киву звинувачували у державній зраді.

Вас також можуть зацікавити новини: