"Голуби миру" часто просто не розуміють росію, каже міністр / фото REUTERS

Негайних переговорів з Кремлем про мир вимагають не лише відверті прихильники Москви, але й просто наївні люди, які не розуміють Росію та Путіна. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю The Guardian.

За словами дипломата, з 2014 року і до повномасштабного вторгнення у 2022 році Україна провела "200 раундів переговорів" з Кремлем.

Кулеба зазначає, що серед тих людей, які сьогодні закликають до мирних переговорів з РФ, справді є такі, хто "грає за Путіна". Але не всі. На думку дипломата, дехто підтримує ідею переговорів через наївність. Разом з тим Кулеба виділяє в окрему категорію тих, хто "не розуміє ані Росії", ані її президента. Ці люди помилково переконані, що переговори потрібно вести навіть із дияволом.

Відео дня

На думку Кулеби, Путін погодиться взяти участь у справді змістовних переговорах лише тоді, коли його військова позиція буде "близька до краху". Щоб дійти до цього моменту, Україні слід дотримуватися подвійної стратегії: "успіх на полі бою" та коаліція країн, яка підтримає "формулу миру" Зеленського.

Заклики до переговорів з Путіним

Як писав УНІАН, у березні спалахнув гучний скандал після того, як Папа Римський заявив в інтерв’ю журналістам, що Україні час "викинути білий прапор" і почати переговори з РФ. За його словами, сторона, яка програє, повинна "мати мужність" погодитися на переговори.

Неодноразово закликав до мирних переговорів з агресором чинний прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо. При цьому він не приховує своїх симпатій до російського диктатора Володимира Путіна.

На мирних переговорах наполягає і Дональд Трамп. Про це розповідають люди з його оточення, раніше він і сам робив заяви такого змісту.

Вас також можуть зацікавити новини: