Нагірний Карабах - МОЗ Вірменії назвало кількість загиблих військових / фото REUTERS

Міністерство охорони здоров’я Вірменії оприлюднило точну кількість своїх військових, які загинули під час конфлікту в Нагірному Карабасі.

Про це у Facebook повідомила речниця МОЗ Аліна Нікогосян.

Читайте такожУ світі у 2020 році зросла кількість жертв авіакатастроф - експерти

Відео дня

«Станом на 1 січня судово-медичну експертизу пройшли 3330 тіл. Був узятий 1 441 зразок для організації процесу упізнання тіл», – написала вона.

Наразі на розгляді перебуває 871 екземпляр тіл або останків.

Війна в Нагірному Карабасі: загострення та перемога Азербайджану

  • 27 вересня розпочалася чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном навколо Нагірного Карабаху.
  • 10 листопада в зоні конфлікту були припинені всі військові дії. Про це було оголошено в заяві, підписаній президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, прем'єр-міністром Вірменії Ніколом Пашиняном і президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Згідно з домовленостями, Азербайджан і Вірменія зупиняються на зайнятих ними позиціях. Уздовж лінії зіткнення в Нагірному Карабасі і вздовж коридору, що з'єднує Нагорний Карабах з Вірменією, розгортається миротворчий контингент Росії. Внутрішньо переміщені особи і біженці повертаються в Нагорній Карабах і прилеглі райони під контролем верховного комісара ООН у справах біженців. Проводиться обмін військовополоненими, іншими утримуваними особами і тілами загиблих. Розблокуються все економічні і транспортні зв'язки регіону.
  • Вірменія до 15 листопада мала повернути Азербайджану Кельбаджарський район, а до 1 грудня - Лачинський район, залишаючи при цьому за собою Лачинський коридор (завширшки 5 км) для забезпечення зв'язку Нагірного Карабаху з Вірменією, і при цьому не зачіпати місто Шушу.
  • 12 грудня в Міноборони Вірменії повідомили, що збройні сили Азербайджану відновили наступ у Нагірному Карабаху.
  • У відповідь в оборонному відомстві Азербайджану заявили про провокації вірменської сторони на звільнених територіях Азербайджану, "що супроводжувалися порушенням режиму припинення вогню". В оборонному відомстві зазначили, що з боку Збройних сил Азербайджану були вжиті "адекватні заходи".