Олександр Лукашенко відреагував на звинувачення Польщі щодо переміщення найманців / фото getty images

Псевдопрезидент Білорусі Олександр Лукашенко відреагував на звинувачення влади Польщі в перекиданні членів російської приватної військової компанії "Вагнер" до польського кордону.

Самопроголошений нібито лідер Білорусі спочатку стверджував, що найманці не переміщалися до кордону з Польщею, а потім вже заговорив про можливу причину перекидання "вагнерівців". Заяви Лукашенка опублікувало "РИА Новости" в Telegram.

"Ніякі загони ПВК "Вагнер" у складі 100 осіб сюди не переміщалися. А якщо переміщалися, - тільки для того, щоб передати бойовий досвід бригадам, які зосереджені у Бресті й Гродно", - стверджував він.

Відео дня

Важливі новини Білорусі щодо ПВК "Вагнер" - що сьогодні варто знати

Найманців після невдалого заколоту в РФ прихистила Білорусь. Аналітики повідомляли, що на білоруську територію вже прибули понад десять колон "вагнерівців" і знаходяться під Осиповичами. Українські прикордонники повідомляли, що на білоруській землі знаходяться більш як п'ять тисяч членів цієї ПВК.

Наприкінці липня прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що в Білорусі біля Гродно понад 100 "вагнерівців" рушили у бік Сувальського коридору - це умовний коридор уздовж польсько-литовського кордону, який з білоруської території прямує до території Калінінградської області Росії. На думку прем'єра, найманці можуть брати участь у провокаціях на кордоні.

Вас також можуть зацікавити новини: