Радбез ООН обговорить ситуацію на Близькому Сході \ фото REUTERS

Рада Безпеки ООН збереться на екстрене засідання через ескалацію на Близькому Сході.

Читайте такожВ ізраїльському місті Лод ввели надзвичайний стан через заворушення (відео)Про це з посиланням на джерело в Радбезі повідомляє ТАСС. На консультаціях Радбезу ООН, що проходили в понеділок, не вдалося прийти до єдиної заяви щодо ситуації в Східному Єрусалимі. Згідно з інформацією джерел видання, цього разу ухвалення спільного документа також малоймовірне.

Тим часом, наразі в Ізраїлі тривають обстріли і авіаудари. Ісламістські угруповання ведуть по ізраїльських містах обстріл ракетами з сектора Газа. Ізраїльські військові відповідають ракетами і авіаударами. Кількість жертв зростає.

Відео дня

У вівторок вдень в результаті повітряних ударів ізраїльських сил було зруйновано 13-поверхову будівлю в Газі "Бурдж-Ханаді", де знаходилися офіси руху ХАМАС. Повідомляється, що приблизно за півтори години до удару Ізраїль попередив місцевих жителів, щоб вони терміново евакуювалися.

Загострення палестино-ізраїльського конфлікту: як все почалося

Останній виток зіткнень між ізраїльською поліцією і палестинцями в Єрусалимі почався минулого тижня.

Спочатку заворушення спалахнули через спробу ізраїльської влади виселити кілька палестинських сімей з району Шейх-Джарр в Східному Єрусалимі. Ще однією причиною протестів стало рішення міської влади не допустити мусульман на Храмову гору під час ходи в день Єрусалиму, який відзначається в понеділок.

Вранці в понеділок сотні палестинців почали закидати камінням представників ізраїльських сил безпеки. Поліція застосувала світлошумові гранати, сльозогінний газ і гумові кулі. Внаслідок зіткнень постраждало понад 300 осіб, передає Бі-бі-сі.

Незабаром після цього почалися обстріли з палестинської території. Відповідальність за ракетні удари по Ізраїлю взяло на себе військове крило ХАМАС - "бригади Аль-Кассам". Палестинське угруповання "Ісламський джихад" також повідомило про нанесення удару по Ізраїлю.

Потім обстріли і авіаудари почала і ізраїльська сторона.