Експерти ВООЗ не змогли встановити походження коронавірусу \ Фото REUTERS

Якщо Китай не сприятиме вивченню витоків поширення коронавірусу, то йому загрожує міжнародна ізоляція.

Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван. Він сказав, що США дипломатичними способами схиляють Китай до того, щоб дозволити фахівцям «зайнятися справжньою роботою» на території країни.

Читайте такожУ США вважають правдоподібним витік COVID-19 з лабораторії в Ухані-ЗМІСалліван в ефірі Fox News зазначив, що президент США Джо Байден, на відміну від свого попередника Дональда Трампа, домігся того, щоб G7 схвалила заяву із закликом до Китаю дозволити продовжити розслідування на його території.

Відео дня

"Ця копітка дипломатична робота... є частиною зусиль, які ми робимо, щоб остаточно представити перед Китаєм вибір: або вони відповідальним чином дозволяють розслідувачам зайнятися справжньою роботою з визначення витоків (коронавірусу. - ред.), або їм загрожує ізоляція з боку міжнародного співтовариства", - сказав він.

США не будуть покладатися тільки на волю Китаю, сказав Салліван. "Президент залишає за собою право продовжувати просуватися по всіх фронтах за допомогою власного аналізу, власних зусиль розвідслужб і за допомогою робіт, що проводяться з союзниками і партнерами, до тих пір, поки ми не доберемося до того, як вірус з'явився на світ", - зазначив він, передає kommersant.

Звідки з'явився коронавірус

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) побували в Ухані, де були виявлені перші випадки COVID-19, з метою встановити витоки появи інфекції.

У березні ВООЗ повідомила, що місія не змогла однозначно встановити джерело коронавірусу.

У травні радник президента США з коронавірусу Енді Слевітт вимагав прозорості з боку Китаю і сказав, що США не бачить достатнього сприяння від ВООЗ.