REUTERS

Правоохоронні органи Німеччини видали міжнародний ордер на арешт 29-річного Дмитра Бадіна, якого підозрюють в кібератаках Бундестагу на замовлення Росії у 2015 році.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на місцеві ЗМІ.

Читайте такожPolitico: Світовий порядок мертвий, після коронавірусу доведеться будувати новий

Відео дня

Крім того, росіянина також розшукують США за, зокрема, крадіжку електронних листів Гілларі Клінтон та Демократичної партії напередодні президентських виборів 2016 року.

У 2015 році кілька членів німецького парламенту отримали електронні листи від нібито ООН про «конфлікт України та Росії» зі шкідливим програмним забезпеченням.

У квітні 2018 року нідерландські правоохоронці встановили групу росіян у плануванні зламу системи у штаб-квартирі Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ). Хакери належали до підрозділу ГРУ «26165» і відомі як «Fancy Bear».

Тоді ж у Британії колишній російський шпигун Сергій Скрипаль і його донька отруїлися «новічком», після чого Велика Британія звинуватила у цьому Москву. Нідерландські слідчі припускають, що росіянам доручили зламати комп’ютери OPCW і викрасти інформацію.

Росіян, захищених дипломатичним статусом РФ, відіслали назад на Батьківщину, а техніку конфіскували, що невдовзі стала доказом проти Бадіна.

Як повідомляв УНІАН, російські хакери атакували британські університети, які займаються розробкою вакцини та тестують ліки проти COVID-19.