Едуард Бабарико / TUT.BY

Потенційному кандидатові в президенти Білорусі Віктору Барарико і його синові Едуарду пред'явили звинувачення і обрали запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Читайте також"Влада у Мінську дуже нервує": політолог розповів, що відбувається в Білорусі на тлі протестів

Про це повідомляє TUT.BY, посилаючись на штаб Бабарико. Звинувачення політику було пред'явлено напередодні. Але його адвокат не розкрив деталі «через підписку про нерозголошення матеріалів справи». Віктор Бабарико категорично не згоден з висунутим звинуваченням.

Відео дня

У Комітеті держконтролю говорили, що Бабарико-старший затриманий в рамках «справи Белгазпромбанка».

Що стосується Бабарико-молодшого, його дівчина розповіла журналістам, що молодий чоловік звинувачується в ухиленні від сплати податків. Він керував краудфандінговими платформами Ulej і MolaMola.

Віктора і Едуарда Бабарико затримали 18 червня. Після в будинку екс-банкіра і його квартирі сина пройшли обшуки. Обидва перебувають у СІЗО КДБ.

У Білорусі силовики затримали близько 20 осіб з числа колишніх і нинішніх топ-менеджерів Белгазпромбанку, а також знайомих Віктора Бабарико, який керував банком 20 років, поки в травні цього року не оголосив про свої президентські амбіції.

Нагадаємо, президентські вибори в Білорусі призначені на 9 серпня. Олександр Лукашенко, який керує країною з 1994 року, балотується на шостий термін.

Всього про наявність необхідної для реєстрації кандидатів кількості підписів виборців заявили п'ять потенційних кандидатів. Про загрозу і провокації заявляли і Бабарико, і інші потенційні суперники Лукашенко. 17 червня рахунок Віктора Бабарико, на якому був сформований виборчий фонд, заблокували.