Останній саміт "нормандської четвірки" відбувся в Парижі в грудні 2019 року / фото УНІАН

Міністерська зустріч у нормандському форматі може відбутися в найближчі тижні.

Про це повідомляється на сайті Єлисейського палацу.

Так, президент Франції Еммануель Макрон разом з канцлером Німеччини Ангелою Меркель поспілкувалися по черзі з президентом України Володимиром Зеленським і президентом Російської Федерації Володимиром Путіним.

Відео дня

В ході переговорів вони обговорили проведення саміту "нормандської четвірки".

Читайте такожПутін сказав Меркель і Макрону, що Україна ухиляється від виконання Мінських угодЦі дві тристоронні розмови дозволили підбити підсумки щодо заходів, які були схвалені на Паризькому саміті в "нормандському форматі" в грудні 2019 року

"Сторони погодилися з необхідністю працювати над виконанням його висновків і домовилися про організацію в найближчі тижні міністерської зустрічі між Францією, Німеччиною, Росією і Україною", - йдеться в повідомленні. 

Нормандський формат

Нормандський формат - тип зустрічей у чотиристоронньому форматі (Україна - Німеччина - Франція - Росія), де обговорюються питання про російську збройну агресію проти України.

Останній саміт "нормандської четвірки" по Донбасу відбувся в Парижі в грудні 2019 року. Після цього новий саміт планувалося провести в Берліні, але він так і не відбувся.

У січні 2021 року в Берліні пройшли переговори радників лідерів "нормандської четвірки". Українська сторона акцентувала на питаннях безпеки і на посиленні цієї складової домовленостей.

Глава ОП Андрій Єрмак заявляв, що Україна веде переговори, щоб зустріч "нормандської четвірки" відбулася до завершення каденції канцлера Німеччини Ангели Меркель.