Сінгапур відмовиться від безкоштовного лікування коронавірусу для антивакцинаторів/фото REUTERS

Влада Сінгапур заявили про зупинку фінансування медичних рахунків невакцинованих громадян, якщо вони захворіють COVID-19. У лікарнях більшість пацієнтів з коронавірусом не щеплені.

Про це повідомляє Washington Post.

Влада Сінгапуру зазначила, що більшість тих, хто потребує інтенсивної терапії та збільшують навантаження на систему охорони здоров'я, не вакцинувалися від COVID-19.

Відео дня

"З 8 грудня 2021 року ми почнемо стягувати плату з пацієнтів з COVID-19, які не вакциновані за своїм вибором", - йдеться в повідомленні.

Читайте такожВ Ізраїлі від коронавірусу помер лідер руху антивакцинаторівТепер всі нещеплені пацієнти, яких госпіталізують з COVID-19 після 8 грудня, будуть самі оплачувати медичні рахунки, крім дітей до 12 років та громадян, яким не можна робити щеплення за медичними показаннями.

За даними New York Times, у Сінгапурі одна з найкращих систем охорони здоров'я у світі. Усі робітники зобов'язані частину зарплати відраховувати на спеціальні ощадні рахунки на медичні послуги.

Рішення уряду відмовитися від безкоштовного лікування від коронавірусу людей, які свідомо відмовилися від COVID-щеплень, означає, що лікарні тепер виставлятимуть рахунки таким пацієнтам.

У МОЗ Сінгапуру вказали, що 85% населення країни вже повністю вакциновано від COVID-19, а 18% навіть отримали бустерну дозу вакцини.

Протягом останнього тижня жовтня Сінгапур досяг рекордної кількості нових щоденних випадків COVID та смертей серед тих, хто відмовився вакцинуватися.

Як раніше повідомляв УНІАН, Міністерство охорони здоров'я України опрацьовує можливість введення так званої "ковідної амністії".