Українські Спаса продовжують працювати в Туреччині \ фото ДСНС України

Рятувальники з України, які працюють в постраждалій від землетрусу турецькій провінції Хатай, розповіли про виконану роботу і про те, як їм допомагають місцеві жителі.

Як повідомляє видання Анадолу, до Туреччини приїхали 77 українських рятувальників. Вони привезли спецтехніку та десяток собак-рятувальників.

Видання нагадало, що українці 14 лютого витягли з-під завалів молоду жінку, яка пробула там 205 годин. Також всі ці дні рятувальники допомагали діставати з-під завалів тіла людей.

Відео дня

Також начальник групи українських рятувальників Костянтин Силаєв розповів виданню, що місцеві їм допомагають. 

"Вони дають нам чай і їжу. Допомагають усім, чим можуть. Часто з нас не беруть грошей в магазинах і на заправних станціях", - поділився він.

Силаєв підкреслив, що українці поділяють страждання турецького народу. Він зазначив, що українські рятувальники знають, як це - рятувати людей з-під завалів. Він зазначив, що події, які призводять до загибелі людей, жахливі.

фото ДСНС України

Землетрус у Туреччині

У Туреччині та Сирії 6 лютого сталося два землетруси силою понад сім балів. В даний час в цілому кількість загиблих перевищила 41 тис. осіб. У тому числі загинули п'ять українців. Стало відомо, що нещодавно з-під завалів дістали тіло 46-річної українки з двома синами 10-ти і 5-ти років.

Вас також можуть зацікавити новини: