В місті лунає сирени хімічної тривоги / Фото: скріншот

У Венеції стався вибух на хімічному заводі, який виготовляє фарби, розчинники та відбілювачі. Як мінімум двоє людей постраждали.

Жителів міста закликали залишатися вдома та щільно закрити вікна, повідомляє Corriere Della Sera.

Вибух стався у материковій частині міста в районі Порто-Маргера. Чорний дим з заводу було видно по всій Венеції, а в місті включили сирену хімічної тривоги.

Відео дня

Одразу після вибуху мер Венеції Луїджі Брунаро звернувся до мешканців, щоб вони залишалися вдома, позакривали вікна за допомогою вологих ганчірок. Окрім того, на їх телефони надіслали повідомлення про "червоний код" в місті.

Читайте такожАрсенал у Балаклії підірвали навмисно і військові могли про це знати - ТСК (фото)

Внаслідок вибуху постраждало двоє працівників заводу. Їх відправили в опікові відділення лікарень. Попри це, на місце аварії прибули чотири карети швидкої допомоги, два медичні гелікоптери та група рятувальників.

Що сталося на заводі – поки точно не відомо. Цілком ймовірно – вибух баку з хімічними реактивами. Сам завод неодноразово опинявся в епіцентрі протестів через проблеми із безпекою.

Рятувальникам вже вдалося локалізувати пожежу.

Як повідомляв раніше УНІАН, на півдні Індії стався масштабний витік газу на хімічному заводі, який призвів до загибелі щонайменше дев'яти людей, більше тисячі були доставлені до лікарень.