У Вірменії повідомляють про серйозні втрати на війні в Карабасі / скріншот

Ведуча випуску новин на вірменському ТБ не стримала емоцій і розплакалася в прямому ефірі, коли зачитала список військових, які загинули в боях з армією Азербайджану.

Читайте такожНагірний Карабах-історія збройного конфлікту

Про це повідомляє «Новости-Армения». За останніми даними, за 2 дні боїв з вірменського боку загинули 84 військових (у тому числі 48 солдатів армії оборони). близько 100-120 осіб поранені.

При цьому у Вірменії стверджують, що Азербайджан втратив понад 700 бійців, а також 49 БПЛА, 4 вертольоти, 80 одиниць бронетехніки, 1 літак, 82 автомобілі.

Азербайджанська сторона наводить абсолютно інші цифри. Як повідомляє AZE.az з посиланням на Міноборони Азербайджану, поширювана Вірменією інформація про втрати Азербайджанської армії не має під собою підстав.

За даними розвідки Азербайджану, ЗС Вірменії втратили понад 550 бійців, 24 танки та іншої техніки, 15 одиниць ОСА, 18 одиниць БПЛА, 8 артилерійських установок

Новий конфлікт Вірменії та Азербайджану

  • Чергова ескалація конфлікту між Вірменією та Азербайджаном почалася вранці 27 вересня. Сторони звинуватили одна одну в обстрілі прикордонних населених пунктів і провокаціях.
  • У Вірменії заявили про наступ ЗС Азербайджану на Арцах, оголосивши воєнний стан і загальну мобілізацію. 
  • В Азербайджані заявили, що в ході успішного наступу взяли під контроль кілька сіл Нагірного Карабаху, але у Вірменії цю інформацію заперечують.
  • Вірменія напередодні заявила про те, що Азербайджан почав великомасштабний наступ в Нагірному Карабасі.

Війна в Нагірному Карабасі

  • Конфлікт між Азербайджаном і Вірменією через Нагірний Карабах почався в 1988 році, коли населена переважно вірменами Нагірно-Карабахська автономна область заявила про вихід з Азербайджанської РСР.
  • У 1991-1994 роках в регіоні тривав кривавий конфлікт, який закінчився підписанням протоколу про припинення вогню. Нагірний Карабах проголосив себе незалежною "республікою", але Азербайджан не визнав цього, вважаючи, що територію окупувала Вірменія.
  • Час від часу на лінії зіткнення досі спалахують збройні конфлікти.