Японія ввела нові санкції проти РФ: у списках "Росбанк" і виробники зброї / фото flickr.com/6098439

Японія ввела нові санкції щодо фізичних та юридичних осіб Російської Федерації.

Як повідомляє МЗС країни, під санкції потрапили 39 фізичних та понад 70 юридичних осіб з РФ, а також 9 осіб зі східних та південних областей України, які вважаються причетними до спроби анексії Росією окупованих територій.

До списку санкцій потрапив банк "Росбанк", його активи будуть заморожені з 30 березня 2023 року. Також під санкціями найбільший акціонер російського виробника зброї "Калашников" Алан Лушников, російська компанія, що спеціалізується на складальному виробництві електроніки "Квант", одне з провідних підприємств з виробництва радіотехнічної апаратури для ВМФ РФ "Молот", авіабудівна компанія "Роствертол" і багато інших.

Відео дня

Японія також ввела платіжні обмеження та обмеження на операції з капіталом щодо зазначених фізичних та юридичних осіб.

Також країна вводить заборону на експорт в РФ товарів, які можуть сприяти зміцненню російського промислового потенціалу, і експортні обмеження щодо 21 організації. 

Позиція Японії щодо війни в Україні 

З початку повномасштабної війни в Україні Японія продовжує санкційний тиск на російських олігархів, чиновників, оборонний і фінансовий сектори Росії, розширює експортні обмеження (раніше під них потрапляли, зокрема, предмети розкоші). 

Крім того, Японія надає Україні фінансову та гуманітарну допомогу. Зокрема, минулого тижня прем'єр-міністр Фуміо Кісіда оголосив, що Японія надасть Україні новий пакет фінансової допомоги у розмірі 5,5 млрд доларів.

США, які є одними з лідерів з надання допомоги Україні, називають Японію, що головує цьогоріч в "Групі семи" (G7) "вірним союзником" у зусиллях з підтримки Києва.

На тлі війни в Україні Японія вперше почала публічно пред'являти Росії територіальні претензії. Зокрема, на початку місяця тут провели мітинг, на якому вперше прозвучала вимога до РФ повернути "незаконно окуповані" Південні Курили.

Вас також можуть зацікавити новини: