волонтер скринька / news.chortkiv.net.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це свідчать результати опитування, проведеного GFK Ukraine, які представив заступник директора цієї соціологічної компанії Гліб Вишлінський сьогодні на прес-конференції в Києві.

«Майже чверть українців (23%) мали досвід волонтерства та 9% українців почали займатися волонтерством протягом останнього року», - сказав він.

Також Вишлінський повідомив, що «основним напрямком діяльності волонтерів у 2014 році стала допомога українській армії та пораненим – цим займались 70% волонтерів. До подій Майдану найбільш актуальними напрямками діяльності були допомога соціально незахищеним групам населення та благоустрій громадського простору».

Відео дня

Читайте такожФаріон назвала легендарного волонтера "Фенікса" «бідним та убогим» через його спілкування російською мовою

Крім того, він відзначив, що «найбільша група волонтерів – ті, які займаються волонтерством 1-2 рази на місяць. Більшість волонтерів вказали, що займаються волонтерством самостійно, та не зазначили участь у конкретних проектах».

Згідно з результатами дослідження, більш як половина волонтерів мають вищу освіту, 43% волонтерів належать до середнього класу, серед всієї вибірки таких 35%.

Дослідження проводилось з 20 по 26 листопада цього року GFK Ukraine на замовлення Програми розвитку ООН в Україні. Вибірка складає 1 тисячу респондентів у віці 16 років і старше. Вибірка репрезентативна населенню України (за винятком Криму) за регіоном, розміром населеного пункту, статтю та віком згідно з даними Державної служби статистики станом на 01.01.2013.

Завдяки методу дослідження опитування також проводилось на територіях, які знаходяться в зоні АТО. Метод дослідження: САТІ – телефонні інтерв’ю, дзвінки на мобільні номери.