Посол ЄС сподівається на безвиз і ратифікацію асоціацію у першій половині 2017 року / REUTERS

Він висловив сподівання, що в 2017 році процес ратифікації асоціації Україна-ЄС буде завершено, передає Realist Online.

"Рада ЄС прийняла рішення, яке має обов'язковий юридичний характер для України та ЄС. Наскільки я розумію, він буде представлений двопалатному парламенту Нідерландів навесні. Ми всі сподіваємося, що обидві палати проголосують позитивно", - зазначив Мінгареллі.

Говорячи про "безвіз" для українців, посол ЄС нагадав, що позитивне рішення було прийнято 28 державами-членами, і тепер Європарламент у найближчі кілька місяців проголосує механізм призупинення безвізового режиму для третіх країн.

Відео дня

Читайте такожЕксперт пояснив, чому Європарламент не виконав свої обіцянки щодо "безвізу" для України

"Щойно це голосування відбудеться, законодавці підуть вперед, щоб забезпечити українцям можливість їздити без віз до країн Шенгенської зони", - запевнив Мінгареллі.

При цьому він не може сказати точно, скільки часу це займе.

"У Брюсселі знову будуть переговори між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією, а потім законодавці повинні прийняти рішення — я не можу дати вам більш детальну інформацію", - підсумував глава представництва ЄС в Україні.

Раніше в Європейському парламенті докладно пояснили, як буде остаточно прийнято механізм тимчасового призупинення дії безвізового режиму Європейського союзу з третіми країнами, а також розповіли про тимчасові рамки, коли будуть розпочаті міжінституційні переговори про надання безвізового режиму Україні.